Gert Vits
blank
blank
 
© Gert Vits 
Doelgroep en Werkwijze

Doelgroep: In mijn privé-praktijk richt zich voornamelijk op adolescenten, jongvolwassenen en hun ouders. Ik heb eveneens ruime ervaring als opgeleid en praktiserend speltherapeut (echter geen speltherapie mogelijk in mijn privépraktijk) waardoor ik tevens vlot werk betreffende jongere kinderen. Voor gezinnen waar ook jongere kinderen betrokken zijn, is wandelconsultatie de vorm die ik aanbied. Alle cliënten die interesse hebben kunnen informeren ivm wandelconsultatie (zie dit item in het menu).

Werkwijze: De begeleiding of psychotherapie die ik aanbied is ontwikkelingsgericht en zo weinig als mogelijk en zoveel als nodig voorgestructureerd. Verdieping en groei staan centraal. Voorzichtig en zorgzaam kijken we samen welke thema's je zelf belangrijk vindt en aan bod wil brengen. De regie ligt steeds in handen van de persoon die consulteert. 

Dit aanbod verschilt dus van een training (bvb. sociale vaardigheidstraining met oefeningen) of sterk eenzijdig gerichte  therapievormen (bvb. qua thema enkel de hechting of qua methodiek enkel 1 methode). In mijn praktijk beginnen we steeds open en kan er afgewisseld worden naargelang de noden. Verschillende thema's of technieken zoals bvb. relationele dialoog, rollenoefening, opstellingen etc. zijn mogelijk indien dit als zinvol en gewenst wordt. Uiteraard worden voorstellen en adviezen vanuit het psychologisch denkkader ingebracht. Maar dit ligt nooit op voorhand vast en wordt steeds voldoende genuanceerd in samenspraak gekozen. 

In mijn praktijk neemt de wandelconsultatie een bijzondere plek binnen de therapeutische begeleiding in. Praktische toelichting is te vinden onder dit item in het menu.